Rallylydnad!

 Länk till rallylydnadsskyltar!

1

 

 

 

Vad är rallylydnad

 Föreställ dig en bana som är skapad av en domare och kan se olika ut beroende på vilken domare som designat. Banan innehåller skyltar som illustrerar moment som ekipaget ska genomföra. Banan gemomföres i snabb takt och bedömningen är mer generös än i traditionell lydnad. Föraren får styra hunden mer aktivt och upprepande av kommande ses inte som poängminskande. Föraren får inte medvetet vidröra hunden under banans utförande.  Rallylydnad ska vara en lättsam och rolig form av övning för hunden och dess förare.

Senaste nytt!

Protokoll från Rallylydnadsmöte 2018-03-07

Protokoll från rallymötet 2017-02-20

Rallylydnad regler 2017 (hemsidan)

Momentbeskrivningar nybörjare 2017

Momentbeskrivningar fortsättning 2017

Momentbeskrivningar avancerad 2017

Momentbeskrivningar mästare 2017


 Protokoll från rallymöte 2016-04-07 


 Protokoll Rallylydnadsmöte 2015-09-03


 

Nu har vi avslutat vår första fortsättning/avanceradkurs i Rallylydnad.  Som vi funderade på hur vi skulle lägga upp det och hur vi skulle göra..... och så kul det blev att träffa denna grupp!!!
Rallylydnads fortsättning_avanceradkurs

Luna, som är en freestylehund, hade förstås inga större problem men övningarna. Husse fick däremot lite mer att fundera på !!
Aramis, en ståtlig pudelherre som var lite svårflirtad första träffen men som redan har provat att tävla fortsättningsklass, trippade lätt igenom alla banorna medan matte fick fundera lite på placeringar och skyltar.
Siri, vår yngsta deltagare, önskar vi att vi hade filmat gång 1 och jämfört med sista gången för hon och matte (husse med förstås) gjorde stora framsteg i kursen.
Signe, vår trogne torsdagsträningsbesökare, förvånade matte genom att hur enkelt som helst klara de svåra sidbytena i avancerad klass.
Joker, vår studsboll!!, visade att han hade vuxit på sig och klarade nu av att ta sig igenom krångliga avanceradbanor så att matte kanske funderar på att prova tävla!

Vi har tränat i både sol, regn och på isplanen på klubben där man trodde man skulle slå ihjäl sig.  (Tack Pia för att du tog oss till Solvarbo istället för att vi skulle traska runt på de leriga planerna på klubben). Teori och träningar inomhus har varvats med uteövningar och innan kursen var slut klarade alla av att ta sig igenom en bana i avancerad klass.
Fortsätt nu träna så ses vi på torsdagsbanorna framöver.
/Åsa o Håkan


God fortsättning på Rallyåret 2015!

Nytt år!!! och planeringen för året är redan i gång. Vi behöver få in synpunkter på vad året ska innehålla. Håll lite koll på hemsidan och Facebookgruppen så kommer snart en inbjudan till ett planeringsmöte där alla som är intresserade, eller nyfikna, på rally är välkomna. Vi kommer då att göra en gemensam planering av årets, eller åtminstone vårterminens, rallyaktiviteter. Vi vill gärna veta vad ni har för önskemål om aktiviteter, kurser, träningstider mm så kom och tyck till!

Intresseanmälan till kurser, och andra aktiviteter, kan du så klart skicka på mailen redan nu  om du vet att du vill gå en kurs!

Nytt för i år är att det kommer att bli rallylydnadstävling på Borlänge BK mer om det på planeringsträffen.

För att hålla rallylydnaden vid liv behöver vi hjälp vid olika aktiviteter och träningskvällar. Kom och var med!!! Ju fler som kan och vill desto roligare blir det!
Under vintern kommer vi att ha några rallyträffar.... och bara våren kommer och planerna torkar så kör vi veckoträffar med träning igen.

(Ny regelrevidering är på gång och det kommer att komma en massa nya skyltar och ändringar i reglerna... de kommer dock inte att gälla förrän 2016 men vi har lite koll på vad som händer så att vi kan vara förberedda)

Välkomna!!

Åsa

Rallylydnadsnytt v 43

Hösten har gått snabbt och det har varit en del aktiviteter och en del ekipage som har tävlat och varit funktionärer på andra klubbars tävlingar.
Planering pågår om vi ska arrangera tävling under 2015.

Ännu en nybörjarkurs har avslutats och några flitigt tränande ekipage kämpar på de mörka torsdagskvällarna.
Minns ni kvällen utan lampor...träning med hjälp av ficklampor och mobiltelefoner. vad gör man inte för att få träna.

Borlänge BK har haft sitt allra första klubbmästerskap i rallylydnad. Tack alla som kom..både nya och ni som har kommit en bit på väg. Grattis Sandra Dexter till klubbmästerskapet 2014. Bra jobbat alla ni andra!

Årets sista veckans bana sätts upp torsdag 30 oktober. Du som vill träna mer, håll utkik på hemsidan och facebookgruppen. Vi planerar att träffas några gånger under vintern för att hålla igång träningen och dessa kommer att annonseras ut, ibland med kort varsel, på både hemsidan och FB.

Förfrågan om ännu en nybörjarkurs samt en fortsättningskurs finns. återkommer till det  men är du intresserad så hör av dig så får vi se när vi kommer att starta.

Lycka till med träningen och kom ihåg att alla moment kan tränas även på den dagliga promenaden.
Åsa Engström

Rallynytt v 37
Torsdagsbanorna är i gång. Jättekul att det finns intresse av både nya och gamla träningsekipage.  Rally är en aktiveringsgren för alla oavsett ung eller gammal hund och /eller förare.
 
Nybörjarkursen startar innom kort och det finns intresserade som vill gå en fortsättningskurs. VI tänker då slå ihop fortsättningsklass och avancerad klass.  Hör av er så försöker vi starta så snart det blir en grupp.  Det börjar mörkna tidigt nu så vi får nog tänka att det blir en helgkurs. Ni som var på Rallybanorna förra hösten... kommer ni ihåg hur svårt det var att läsa baksidan på skyltarna. Pannlampa rekommenderas!!  :)
 
Vi  kommer även att försöka arrangera årets KM i Rallylydnad.  Hur vi ska räkna poäng på ett rättvist sätt vet vi inte riktigt ännu men vi jobbar på en bra lösning! Alla som vill kan vara med..oavsett om du tävlat tidigare eller bara vill prova.
 
Vi vet att det är många tävlingsekipage som har tävlat under året. Många vet vi om men det finns även lite, för oss, "okända" ekipage som synts till på start och resultatslistorna. Det skulle vara kul att veta vilka ni är. Hör gärna av er, se mailadress ovan. 
 

Rallylydnadsträningen är i full gång! Nybörjarbana och en svårare bana finns uppställd de flesta torsdagarna. Några veckor har det varit fortsättningsbana och senaste veckan hade vi en avancerad bana för att höja ribban lite. Vi finns på plats på klubben under kvällen och kan svara på frågor om skyltar mm.  Vi försöker ha banor uppe vid ca 18.30 och de finns sedan uppställda någon timme för fri träning.
Vi planerar att köra veckans bana så länge det är ljust nog att läsa skyltarna. Förra året avslutades med Halloweenbana och maskerad... kanske blir det så i år också :)
Välkomna att träna med oss!!

Vi har några förfrågningar på nybörjarkurs  samt några som är intresserad av en fortsättningskurs. Så snart vi har en grupp så kommer vi att starta kurser. Intresserad av att gå en kurs?? Hör av dig!

Klubben har nu köpt in allt material som behövs för att bygga rallylydnadsbanor - alla klasser. Materialet finns i ett skåp i lilla rummet och alla medlemmar är välkomna att låna materialet och bygga banor på andra tider än torsdagar.  Den som tar ut materialet ansvarar också för att det kommer tillbaka in i skåpet igen.  Skyltarna behövs torkas av om de är fuktiga annars förstörs plasten.

Åsa och Håkan 

 
  Första helgen i februari 2014 var det flera från Borlänge BK som tjänstgjorde som skrivare och övriga funktionärer på Gagnef- Floda, Nedansiljan och Faluns dubbeltävling i Körhallen i Rättvik.  Klubbarna tackar för vår hjälp under helgen!! Klubben fick också ett nytt tävlingsekipage som gjorde sin första tävlingsstart i nybörjarklass och det gjordes med mycket bra resultat. Grattis till det!!!   Så snart snön är borta och planerna torkar upp lite så startar vi veckans bana, kurser mm igen. Håll utkik på hemsidan och Facebookgruppen för mer information. Har du frågor eller förslag på årets aktiviteter inom Rallylydnad??

Hör av dig till oss!   Åsa o Håkan

Flera nybörjarekipage från Borlänge tävlade i Rättvik i november 2013 och
samtidigt examinerades 6 st Rallylydnadsskrivare för klubben.
Flera starter
genomfördes med godkända resultat och vi fick nöjet att se flera av ekipagen
från årets kurser som gjorde sina första tävlingar.
Såklart ska vi inte
heller glömma våra tävlande i fortsättningsklasserna som också gjorde väldigt
bra tävlingsrundor under dubbeltävlingen.


Rallylydnaden har fått nya
regler och nya skyltar from 1 jan 2014.  Det är inga stora förändringar men det
har tillkommit några nya moment från fortsättningsklass och uppåt och det är 
några ändringar i avdragen i bedömningen.  De nya skyltarna kommer till klubben
under våren. De nya reglerna och ändringarna kan du läsa om på SBK;s
hemsida.

Åsa Engström


 9 tävlingsekipage som representerade Borlänge BK tävlade rallylydnad i Gagnef-Floda BK 28/9 . Alla tävlade dessutom i dubbla klasser så 18 starter gjordes under dagen! Jag kan ha missat någon men jag tror att alla genomförde tävlingen med minst ett godkänt resultat. Flera med båda tävlingarna godkända  och några uppflyttade till fortsättningsklass. ( dvs 3 godkända resultat i nybörjarklass) Med glatt humör och god vilja kommer man långt med glad hund och lite (mycket :) ) träning!! Några är även anmälda till Avesta näste vecka. Hoppas på lika bra tur där också... (skicklighet att föra hund och läsa bana menar jag förstås!!) Tävlingarna idag gör att vi blir ännu mer inspirerade till att träna vidare och så klart ska vi utbilda egna sekreterare och skrivare så att vi kan ha tävlingar även hos oss... kanske redan nästa år!!  Kanske behöver vi börja bygga fortsättningsbanor också på torsdagskvällarna.
Stort tack även till er som "bara" kom för att titta på och heja fram oss! Nästa år är ni också med!!!
/Åsa Engström